Drugi posjet učenika pomorske škole I.T.T.L. „Caio Duilio“ iz Messine, Italija

 

Prošli tjedan ( 14. – 20. studenog 2022.) naša škola je, kao projektni partner za mobilnost projekta Erasmus+ 20 Call.2021 „Learning by doing“ koji provodi pomorska škola I.T.T.L. „Caio Duilio“ iz Messine (Italija), bila domaćin drugoj grupi učenika – maturanata u pratnji prof. Massima Sigillo i ravnateljice škole, prof. Daniele Pistorino.

I ovaj put smo za njih pripremili bogat program koji nije pokvarilo ni kišno vrijeme. Kap. Renato Dudić upoznao je učenike s radom na navigacijskom simulatoru, a s nastavnikom Ivanom Komadinom imali su se prilike izvježbati na komunikacijskom simulatoru.

 S profesoricom Aldinom Burić obišli su školu, posjetili naš nautički kabinet i uz stručno vođenje profesorice razgledali  naš Školski muzej pomorstva i pomorskog školstva. Profesorica Burić ih je također odvela do rta i zavjetne kapelice Annunziate na Čikatu, a zadnji dan njihovog boravka  i u razgledavanje školskog broda „Kraljice mora“ gdje će ove godine naši maturanti  pomorskog smjera odraditi školsku plovidbenu praksu ( 21. – 25. studenog 2022.)

U 3. g razredu nazočili su satu geografije prof. Đurđice Mršić, a na satu engleskog jezika kod prof. Daniele Mužić družili su se s učenicima 2. h razreda.

Uz to su naši gosti iskoristili slobodno vrijeme za posjet muzeju Apoksiomen, Institutu Plavi svijet i Muzejskom prostoru Kula u Velom Lošinju. Upoznali su se s florom i faunom našeg otočja u Miomirisnom vrtu, otišli su u vožnju linijskim brodom do Suska gdje su ih igrom slučaja intervjuirali novinari HRT-a, a petak su proveli u izletu i obilasku grada Cresa i okolnih mjesta.

Ravnateljica Jelena Bralić i ravnateljica Daniela Pistorino potvrdile su prijateljstvo i dogovorile još tješnju suradnju bratimljenjem naših dviju škola za ostvarenje buduće kulurne i obrazovne razmjene.

 Bila je to još jedna lijepa prilika za zajedničko druženje i razmjenu iskustva, a sljedeći posjet učenika i njihovih profesora očekujemo na proljeće.

Voditeljica projekta je profesorica Tatjana Kričković.