Filmski forum naših učenika

 

Filmski forum učenika naše srednje škole održao  se po prvi put u Kinu Vladimira Nazora u ponedjeljak, 20.lipnja 2022. godine na inicijativu Filmske skupine Mali Lošinj.

Poticaj za ovakav događaj bila je izuzetno plodna školska godina filmskog stvaralaštva učenika naše škole pod mentorstvom sestre Ružice Dodig.

Program je otvorila te u ime organizatora dobrodošlicu zaželjela predstavnicima Grada, Srednje i Osnovne škole te župe Malog Lošinja, gđa. Ana Chersulich Tomino. Pozdravnu riječ, u ime ravnateljice Jelene Bralić uputila je profesorica Aldina Burić, ohrabrivši filmaše u njihovom radu s porukom da ih u kabinetu čeka nova kamera.

U bogat filmski program uvele su nas filmašice Antea Mandić i Emili Cvijić. Progovorile su o projektima naše škole, video spotovima i igranim filmovima.

Program projekcija od 45 minuta predstavio je kratki presjek njihovog rada, kojim su obuhvatili više od stotinu sudionika.

Na kraju projekcija učenici Leonardo Desanti, Emili Cvijić, David Banac, Antea Mandić, Nika Maros, Fay Kujundžić i Egon Kamalić te pjevačice u spotovima Dunja Kleva i Anamarija Matić progovorili su o svojim iskustvima iza kamera.

Uz zadovoljstvo u realizaciji filmskih i glazbenih uradaka i stjecanju profesionalnih vještina, učenici su istaknuli kako im je od velike važnosti bilo stjecanje životnih vještina, timski rad, a nadasve osobni rast.

Završnom riječju zahvalili su se svima koji podržavaju njihov rad, Gradu, Školi te na poseban način Pučkom učilištu na ustupljenoj Kino dvorani.

Do sljedećeg Foruma pratite nas na Youtube kanalu naše škole:

https://www.youtube.com/channel/UCPBjWn-bqiJDE57CuTt5xkQ/videos