U sklopu projekta Erasmus+ “Učenje kroz rad” posjetili su nas učenici iz Messine

 

U sklopu projekta Erasmus+ KA1 20 Call.2021 “Learning by doing” koje provodi pomorska škola I.T.T.L. “Caio Duilio” iz Messine (Italija), naša je škola kao projektni partner za mobilnost od 16. do 23. svibnja 2022. ugostila osmero učenika i dvoje profesora te škole, Sciabe ‘Uga i De Natale Leslie .

Zajedno s našim maturantima pomorskog smjera (4.nb), a uz stručno vodstvo nastavnika Tomice i Ivana Komadine kao i kap. Renata Dudića, upoznali su se s radom na brodostrojarskom, komunikacijskom i navigacijskom simulatoru. Naši učenici 1. razreda – brodostrojari imali su prilike odslušati predavanje gostujućih profesora Sciabe ‘Uga, a na satu geografije u 3.g razredu  s profesoricom  Đurđicom Mršić svi su aktivno radili i međusobno se pomagali.  

Maturanti Jan, Luka i Marijan prezentirali  su gostima i učenicima 3.nb razreda svoj  rad u sklopu projekta BLUE DEAL, a kojim su  predstavljali Hrvatsku  na konferenciji u Ravenni 18. svibnja 2022.

Profesorica Lidija Kosmos učenike i njihove profesore upoznala je  s radom i  znanstvenim djelom profesora  Ambroza Haračića dok su s profesoricom  Aldinom Burić razgledali nautički kabinet, školski muzej, vježbali na sekstantu i šetali do rta i zavjetne kapelice Annunziate na Čikatu.

Gosti su, osim toga, posjetili Muzej Apoksiomen u Malom Lošinju, Arheološki muzej u Osoru te Osor i Lubenice, a naročito dobro su se zabavili na pripremnom treningu naših veslača za natjecanje na Bakarskoj regati te se i sami okušali u toj vještini.

U subotu, 21. svibnja  otišli su na izlet brodom do Suska i Malih Srakana, a u ponedjeljak 23. svibnja 2022.  završio je njihov sedmodnevni boravak kod nas.

Projekt predviđa još dvije posjete, a prvu sljedeću očekujemo u rujnu.

Voditeljica projekta je prof. Tatjana Kričković.

 

Web stranica škole iz Messine

http://www.nauticomessina.edu.it/circolari/circolare-n-156-2/

http://www.nauticomessina.edu.it/progetto-erasmus/