Naši veslači osvojili 2.mjesto na Međunarodnoj veslačkoj regati pomorskih učilišta u Bakru

Međunarodna regata pomorskih učilišta, 27. po redu, održana je 20. svibnja 2022. u Bakru nakon dvije godine pauze zbog pandemije uzrokovane virusom COVID 19. Na regati je sudjelovalo ukupno 5 učilišta iz Slovenije, Srbije i Hrvatske. To su ekipe srednjih škola: GEPŠ Elektro in pomorska šola iz Pirana, Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju iz Beograda, Pomorska škola Bakar i Srednja škola Ambroza Haračića iz Malog Lošinja, a s njima je snage odmjerio i Pomorski fakultet iz Rijeke.

U drugom dijelu natjecanja naši učenici odmjerili su snage s učenicima iz Slovenije (GEPŠ) i pobjedili ih sa 17 sekundi razlike i plasirali se u finale natjecanja.

U finalu su se učenici naše škole natjecali sa studentima Pomorskog fakulteta u Rijeci. Nekoliko učenika iz ekipe Pomorskog fakulteta iz Rijeke su bivši najtrofejniji veslači naše škole i bili su   jednostavno prejaki za našu sadašnju ekipu.

U konkurenciji srednjih škola, učenici naše škole su bili najbolji i tako osvojili drugo mjesto.

Našu školu predstavljali su sljedeće veslačice i veslači: Paola-Leona Jerman, Barbara Antonia Molaro, Robert Antolović, Frane Devčić, Lovro Kasteljan, Patrik Leutarević, Noa Vlašić, Luka Bonić, David Bono Jerman, David Kamalić, Fran Krstinić i Petar Šukara. Za našu ekipu kormilario je voditelj veslačke sekcije Ivan Komadina.

S veslačima su u pratnji bili njihovi nastavnici: Ivan Komadina i Tomica Komadina.

Ukupan poredak: Pomorski fakultet u Rijeci (1. mjesto), Srednja škola Ambroza Haračića (2. mjesto), Pomorska škola Bakar (3. mjesto), Elektro in pomorska šoka iz Pirana (4. mjesto) i Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju iz Beograda (5. mjesto).

U nastavku je poveznica koja prikazuje dio atmosfere iz Bakra. Veslačice naše škole su dale intervju o svojim dojmovima u vezi priprema za regatu,veslačkoj sekciji  i o samoj regati.

https://www.youtube.com/watch?v=Tgre71Sz7js

Zahvaljujemo se Županijskoj lučkoj upravi (ŽLU Mali Lošinj) što nam svake godine odobrava vez na valobranu u luci Mali Lošinj. Zahvaljujemo i firmi  Losinia d.o.o. – Lošinjska plovidba  koja nam osigurava smještaj školske brodice u suhoj marini za vrijeme ljetnog perioda od lipnja do rujna. Zahvaljujemo i Gradu Mali Lošinj koji daje financijsku potporu za potrebe veslačke sekcije.