Izlet na Velebit

U petak, 29.travnja 2022.g., cijeli 2.g razred, zajedno s razrednicom prof. Sunčanom Dundov i psihologinjom Majom Malčić, radosno se uputio na toliko željeni izlet. U dvije godine, koliko su u srednjoj školi, ovaj razred razred prvi put je išao na izlet. Sreći i radosti nije bilo kraja što se vidjelo već i u najranijim satima. Pri ulasku u autobus vladalo je veselje, pjesma i mladenačka razdraganost.

Najprije su posjetili Kuću Velebita u Krasnom kroz koju ih je provela sjajna voditeljica. Dugo su radoznalo istraživali biljni i životinjski svijet Velebita. Nakon toga uputili su se na Velebit do meteorološke stanice od koje su se popeli na vrh Velika kosa koji se nalazi na 1622 m nadmorske visine s kojeg ih je umalo otpuhala jaka bura koja je „derala“ brzinom od skoro 100 km/h.

Propuhani spustili su se u Krasno te se osladili u lokalnom kafiću. Put su nastavili posjetom gradu Senju i znamenitoj Kuli Nehaj gdje su čuli puno toga zanimljivog o njenom nastanku kao i poznatu legendu o uskocima.Više o tome možete vidjeti na: https://youtu.be/8E1L9gZoaHI

Nakon cjelodnevnog  razgledavanja došlo je vrijeme za topli obrok uz koji se u Senju nastavila odlična atmosfera i druženje. Sretni i veseli vratili su se svojim domovima u večernjim satima.