Terenska nastava – posjet brodu „Petar Hektorović“

Dana 11. 4. 2022. učenici prvog razreda smjera Pomorski nautičar i Tehničar za brodostrojarstvo posjetili su brod „Petar Hektorović“, kompanije „Jadrolinija“.

Po dolasku na brod treća časnica palube je upoznala učenike s opremom na palubi i sigurnosnom „safety“ opremom. Nakon upoznavanja opreme na palubi broda učenici su se s upraviteljem stroja uputili u strojarnicu.

Učenici su bili upoznati sa sustavom brodskog pogona, pomoćnim sustavima i sigurnosnim sustavima. Nakon upoznavanja strojarnice, učenici su se s trećom časnicom palube uputili prema zapovjedničkom mostu, te im je pokazana sva elektronička oprema, publikacije i knjige koje se trebaju voditi u navigaciji.

Ovim stručnim posjetom implementirana su znanja iz praktične nastave, tehničkih materijala, sigurnosti na moru, poznavanja broda, terestričke navigacije, zaštite morskog okoliša i pomorskog javnog prava.

S učenicima su u pratnji bili njihovi nastavici Ivan Komadina i Tomica Komadina.

Zahvaljujemo se posadi broda „Petar Hektorović“, te upravi malološinjskog brodogradilišta što nam je omogućila posjet ovom brodu.