Kazalištarci ponovno u Zagrebu

Projekt Kazalište i mladi

            U sklopu projekta Kazalište i mladi dvadeset devet učenika 1.g, 2.g, 2.h, 3.g, 4.h i 4.g razreda, u pratnji profesorica Barbare Šurlina Bilić i Sandre Maljić, posjetili su 10. i 11. ožujka 2022. Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, Muzej čokolade i Muzej Zagreb 80-ih.

            Nakon dvogodišnje pauze ponovno su uživali u čaroliji kazališta i zajedničkom druženju. Ovoga puta pogledali su predstavu Zaljubljeni Shakespeare, u režiji Stanislava Slovaka, koja je nastala prema Oscarima nagrađenom filmu Zaljubljeni Shakespeare Johna Maddena. Predstava uspješno kombinira komediju i izmišljenu romansu velikog Williama Shakespearea u vrijeme kada je pisao glasoviti tekst Romea i Juliju. Poznati glumci, scenografija elizabetanskog kazalište i raskošna kostimografija oduševili su naše učenike koji su se pokazali kao strpljivi i uzorni gledatelji te štovatelji kazališta.

           Muzej čokolade ugodno ih je iznenadio svojim sadržajima. Uz stručno vodstvo kustosa saznali su brojne zanimljivosti o povijesti čokolade koja seže do drevnih Indijanaca te degustirali devet vrsta čokolade. Uživali su svim osjetilima!

           U muzeju Zagreb 80-ih na zabavan i komunikativan način doživjeli su atmosferu života 80-ih godina. Nesmetano i bez ograničenja kretali su se kroz prostorije stana koje su  jedinstveno i interaktivno rekonstruirale život obitelji u osamdesetim godinama 20. stoljeća. Brojni izloženi predmeti približili su im život njihovih baka i djedova te djetinjstvo roditelja.

           Radujemo se ponovnom susretu s kazalištem!!!