Međunarodna veslačka regata pomorskih učilišta u Bakru

Međunarodna regata pomorskih učilišta, 25. po redu (jubilarna), održana je 10. 5. 2019. u Bakru. Na regati je sudjelovalo ukupno 7 učilišta i to: iz Italije su bile dvije ekipe I.S.I.S. Nautico – Galvani  iz Trsta i I.T. Euclide – Caracciolo iz Barija, iz Slovenije GEPŠ Elektro in pomorska šola iz Pirana, iz Srbije je bila Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju iz Beograda, iz Crne Gore Srednja Pomorska škola iz Kotora i iz Hrvatske Srednja pomorska škola Bakar i Srednja škola Ambroza Haračića iz Malog Lošinja.

U prvom dijelu natjecanja naši su se učenici natjecali protiv ekipe iz Kotora te su izgubili za svega jednu sekundu.

Pobjednici ovogodišnje veslačke regate su ekipa I.S.I.S. Trieste, drugo mjesto zauzela je ekipa GEPŠ iz Pirana, treće mjesto ekipa Pomorske škole Kotor, četvrto mjesto ekipa  Euclide – Caracciolo iz Barija, naši su veslači zauzeli peto mjesto, a Pomorska škola Bakar zauzela je šesto mjesto s tim da su oni domaćini natjecanja.

Ovim se putem zahvaljujemo svim veslačima na predanom radu, kako na treninzima tako i na samoj regati jer se do samoga kraja nisu predavali.

S veslačima su u pratnji bili njihovi nastavnici: Ivan Komadina i Tomica Komadina.

 

Od veslača su sudjelovali:

Marin Lovrinčić (kormilar), Luka Bravarić, Karlo Francišković, Dominik Perišić, Andrej Salković, Josip Šimičić, Mark Kuljanić, Carlos Poljak, Mario Stipanov, Frane Devčić, Lovro Kasteljan i Patrik Leutarević.