Državna smotra “LiDraNo 2019.”

     Uzbuđenje koje je vladalo zrakom danima prije početka putovanja u Šibenik na državnu smotru LiDraNo, pružalo je prelijep osjećaj.  Malo je bilo onih koji su spavali noć prije srijede, dana odlaska. Sve je započelo ugodnim putovanjem, pjesmom i zabavom u autobusu.

    U Šibenik smo stigli oko podneva, čekajući, prilično dugo, prijavu na recepciji hotela Niko u hotelskom naselju Solaris. No, ništa nas nije moglo omesti pa smo i to vrijeme izvrsno iskoristili. Upoznali smo se s ostalim mladim Lidranovcima, ponosni što je naš rad i trud prepoznat pa nakon upornog pisanja teksta, uvježbavanja glumačkih replika, plesnih i scenskih pokreta predstavljamo školu i tri županije. Prošetali smo divnom šetnicom uz plaže u blizini hotela i zavirili u simpatično etno selo. Istoga dana, navečer, odradili smo posljednju probu kako bismo se, prije nastupa, što bolje snašli u novoj dvorani i na nepoznatoj pozornici. Nakon probe, na svečanom otvaranju LiDrana, nastupila je naša Ana Stopar te izvela dvije pjesme; Mije Dimšić, Život nije siv, pjevajući uz ukulele te pjesmu Indexa, Da sam ja netko, pjevajući uz klavijature. Ana je sve prisutne oduševila svojom izvedbom što se može vidjeti na kratkom video isječku (IMG_6211)

     Sljedećeg dana  prvi smo nastupili i izveli naše glazbeno-scensko i plesno uprizorenje Mamma Mia na lošinjski način. Sve nas je obuzela euforiji, zanos, ali je i trema prije nastupa bila ogromna. Nasreću, trud se isplatio pa je sve prošlo baš onako kako smo priželjkivali –   izvrsno! (kraj predstave može se vidjeti na videozapisu)

 

     Nakon dobro odrađenog posla mogli smo uživati u nastupima ostalih učenika. Bilo je predivno iskustvo upoznati, doživjeti, vidjeti i čuti sve ono što može stvoriti mašta i kreativnost naših vršnjaka. Svi su se istinski trudili dati sve od sebe, prenijeti drugima ljubav koju su uložili u ono što vole i znaju raditi. Srca su nam se ispunila radošću, ali i tugom jer su brojni među njima pokazili svoje istinske osjećaje i skrenuli pozornost na brojne probleme. U poslijepodnevnim satima ispratili smo našeg Alena Komadinu u Poreč na državno Natjecanje iz matematike, a mi smo prošetali Šibenikom i pozdravili Jurja Dalmatinca i njegovu katedralu.

     LiDraNo zapisujemo kao jedno od ljepših iskustava u našim životima. Stekli smo nova prijateljstva, prisustvovali i više nego odličnim izvedbama svojih vršnjaka. Iskreno se nadamo da ćemo ponoviti sve ovo sljedeće godine. Na svemu se treba zahvaliti i našim mentoricama koje su se neumorno trudile da budemo što bolji te da nam uljepšaju i olakšaju putovanje u Šibenik. Cijeloj dramskoj ekipi hvala, od srca, na nezaboravnom druženju i uspjehu!

                                                                                Nela Derokov i Ana Stopar, 2.g