Državna matura 2018./2019. – Promjene i odjave ispita

Dana 18. veljače na službenoj stranici NCVVO-a objavljene su informacije o naknadnim prijavama, promjenama i odjavama ispita državne mature za ljetni rok školske godine 2018./2019. Ovdje prenosimo dio koji se odnosi na naše učenike. Napominjemo da obrasce za promjenu i odjavu ispita možete dobiti kod ispitne koordinatorice.

Naknadne prijave, promjene i odjave ispita državne mature propisane su člankom
17. i 18. Pravilnika o polaganju državne mature.

Promjene ispita

Rok: do 03. svibnja 2019. (uključujući taj dan)

Kako se može promijeniti prijavljeni ispit/razinu ispita?

Učenici koji ove školske godine završavaju četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj zamolbu za promjenom prijavljenoga ispita dostavljaju Školskom ispitnom povjerenstvu koje donosi odluku o opravdanosti zahtjeva i o tome obavještava Centar.
Za postupak promjene prijavljenih ispita i promjeni razine ispita učenici se trebaju javiti ispitnome koordinatoru u školi.

 

Napomena:
– uz zamolbu za promjenom ispita i promjenom razine prijavljenoga ispita potrebno je dostaviti dokumentaciju kojom se dokazuje razlog i opravdanost zamolbe.
– Nepotpune zamolbe Povjerenstvo neće razmatrati.

Odjave ispita

Rok: do 14. svibnja 2019. (uključujući taj dan)

Kako se prijavljeni ispiti odjavljuju?

Učenici koji ove školske godine završavaju četvrti/peti razred u srednjim školama u  Republici Hrvatskoj ispite odjavljuju u svojim školama, na način da se jave ispitnome koordinatoru u školi, koji će ih uputiti u daljnje postupanje.

Za dodatne informacije i pomoć s pitanjima koja se odnose na državnu maturu pristupnicima su na stranici Postani-student, dostupni Priručnici za prijavu ispita državne mature prema kategorijama pristupnika s detaljnim informacijama.
Za dodatna pitanja možete se javiti telefonom na broj Infocentra: 01 4501 899 ili e-mailom info.centar@ncvvo.hr