Iva Benvin – dobitnica Rektorovih nagrada

Na kraju jedne nastavne i akademske godine s ponosom možemo objaviti da je Iva Benvin, bivša učenica naše škole dobila čak dvije Rektorove nagrade. Iva je u našoj školi vrlo uspješno završila gimnaziju u školskoj godini 2012./2013., a sada je uspješna studentica na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. U nastavku pročitajte što nam je Iva rekla o svojim nagradama.

Dobila sam Rektorovu nagradu za individualni znanstveni i umjetnički rad čija je tema „Primjena disk difuzijskog postupka u ispitivanju osjetljivosti sojeva gljivice Malassezia pachydermatis izdvojenih iz pasa s kroničnom upalom zvukovoda“. Temu rada sam odabrala iz razloga što su područja mog interesa dermatologija i mikologija te je kronična upala zvukovoda jedan od najčešćih razloga odlaska  veterinaru.  Mentorica mi je doc. dr. sc. Suzana Hađina sa Zavoda za mikrobiologiju i zarazne bolesti s klinikom Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Osim toga, dobila sam i Rektorovu nagradu za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici za znanstveno-stručni časopis studenata veterinarske medicine „Veterinar“ čija sam i glavna urednica.

Svečana dodjela Rektorove nagrade održana je u petak 6. srpnja 2018. u 11 sati u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Organizirana je i izložba postera nagrađenih radova dobitnika Rektorove nagrade koja je bila otvorena do 13. srpnja 2018. na Ekonomskomu fakultetu.

Studentica sam 5. godine integriranog preddiplomskog i diplomskog studija veterinarske medicine, usmjerenja „Kućni ljubimci“. Daljnji plan mi je uspješno završiti 6. godinu studija te se, naravno, zaposliti u struci, usavršiti znanje i iskustvo te ispuniti svoj san radeći na klinikama. Istaknula bih da je tajna svakog uspjeha raditi ono što voliš!

Draga Iva, želimo ti puno uspjeha u daljnjem radu!