Humanitarni srednjoškolci

Ove godine potrudili smo se uljepšati Božić našim bivšim učenicima Patriciji Glasnović, Leu Manzoniju i Vedranu Bošatliću. Vršnjaci pomagači pod vodstvom profesorica Elene Busanić i Sandre Jureković osmislili su humanitarnu akciju u kojoj je sudjelovao velik broj naših učenika, njihovih roditelja i profesora. Humanitarna akcija započela je 12. prosinca 2017. godine i još je u tijeku. U akciju pečenja kolačića bili su uključeni svi razredi te su keksiće pekli doma sa svojim roditeljima, dok su učenici kuharskog usmjerenja kolačiće pekli u školskoj kuhinji s profesoricom Milankom Poldan. Velik broj učenika se također odazvao na volontiranje na štandu i “prodaju” kolačića u gradu. Do okončanja humanitarne akcije prikupljeno je 16 200 kn za troškove rehabilitacije naših bivših učenika.

Osim humanitarnih kolačića organizirali smo i prikupljanje dječjih pidžamica i slikovnica koje će biti donirane Dječjoj bolnici Kantrida.

Kao i prethodnih godina u organizaciji Društva naša djeca organizirana je humanitarna akcija u sklopu adventskih dana. Naši su se učenici i ove godine uključili u izradu i ukrašavanje prigodnih vjenčića, anđelića i zvončića koji su potom ponuđeni na humanitarnoj aukciji. Svoje humanitarne izloške izradili su učenici 4.g, 4.h, 2.h, 1.g te 1.h razreda, Vršnjaci pomagači, naše nautičarke te školska administratorica gđa. Lorina Starc.

Zahvaljujemo svim učenicima i roditeljima koji su sudjelovali u pripremi i prodaji te svima koji su pridonijeli svojom donacijom. Po završetku ovih humanitarnih aktivnosti, svi smo ispunjeni ljubavlju, dobrotom i brigom za bližnjega.