Sretno maturanti!

 

Drage naše maturantice, dragi naši maturanti,

Danas, 25. svibnja 2021. za vas je završila  nastavna godina,  bez školskog zvona  te uz poštivanje epidemioloških mjera i, jednim dijelom, nastavom na daljinu. Vaša posljednja godina obilježena je okolnostima koje su nas primorale da im se prilagođavamo i dalje  usvajamo nove vještine, prihvaćamo drugačiji način učenja i poučavanja, ali i pojačanom brigom za zdravlje sviju nas. Nije bilo lako.

U ovoj školskoj godini, koja je, kao i prethodna, bila  turbulentna i puna izazova,  za polaganje završnog rada  i državne mature priprema se 19 gimnazijalaca (12 u Malom Lošinju i 7 u Cresu), 15 hotelijersko-turističkih tehničara, 10 brodostrojara, 9 nautičara, 8 prodavača, 3 kuhara i 2 pomoćna kuhara i slastičara. Nitko od nas nije se mogao nadati da će sve što nas je snašlo trajati tako dugo. Ipak, nadamo se da će i ovoj pandemiji uskoro doći kraj.

Žao mi je što ste generacija koja nije imala svoje maturalno putovanje, niste se mogli družiti u školi, posjećivati kazališne predstave, izložbe, pripremati proljetnu marendu, sudjelovati u sportskim natjecanjima, glumiti u dramskoj družini, imati svoju maturalnu večer…

 Ipak, zaplovili ste na školskom brodu, pokazali svoje znanje na županijskim natjecanjima koja su se  održala u školi i svojim radom dosegli nekoliko državnih natjecanja (iz matematike, pomorske nautike, vjeronauka i poslovanja turističke agencije). Čestitke maturantima i mentorima na sudjelovanju i postignutim uspjesima!

 U nastaloj smo vas situaciji usmjeravali, odgajali i poučavali najbolje što smo znali, kako biste lakše doplovili do završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Dragi maturanti, želim vam uspješan završetak srednje škole, puno uspjeha u daljnjem školovanju i odabiru svog životnog poziva.

Hvala vašim profesoricama i profesorima, posebno hvala  vašim razrednicima na uloženom trudu i pomoći u ovoj situaciji. Veliko hvala i vašim roditeljima na suradnji, razumijevanju i strpljivosti.

Želim vam uspjeh i ostvarenje svih vaših snova. Sretno!

Vaša ravnateljica Jelena Bralić

6.1. maturanti 2021, 4.g.Cres

Picture 13 of 13