Brončani veslači

Međunarodna regata pomorskih učilišta (19. po redu) održana je 6.lipnja 2017. u Rijeci na Riva Boduli. Na regati je sudjelovalo 10 ekipa, od kojih je bilo 6 studentskih i 4 ekipe pomorskih učilišta i to Srednja škola Ambroza Haračića iz Malog Lošinja, Pomorska škola Bakar, Pomorski Fakultet u Rijeci te Pomorski fakultet Portorož.
Učenici naše škole nisu uspjeli izboriti finale izgubivši od domaćina – ekipe Pomorskog fakulteta u Rijeci za svega 4 sekunde. U borbi za 3. mjesto naši su veslači bili bolji od Pomorskog fakulteta Portorož ostvarivši veliku prednost od 44 sekunde.
Na regati su studentsku ekipu Go2Lošinj činili bivši učenici naše škole, te bivši članovi veslačke sekcije (Vedran Romić – kormilar, Luka Antunović, Luka Baljak, Domagoj Paljević, Sara Saganić, Emanuel Perković, Antonio Vlaisavljević, Ivan Glavan, Vinko Glavaš, dr.sc. David Brčić, prof.). Osvojili su drugo mjesto u konkurenciji studentskih ekipa.
Kao u svakom sportu, tako i u ovom natjecanju, cilj je bio podići pokal ukupnog pobjednika. Ove godine tu su čast imali veslači Pomorskog fakulteta u Rijeci koji su u superfinalu pobijedili studente diplomskog studija Nautike PFRI. Start je bio kod Rive Boduli, odakle se veslalo prema bovama koje su se nalazile u visini Gata de Franceschi, a sve uz stručno praćenje veslačkih sudaca.

S veslačima su u pratnji bili nastavnici Ivan Komadina i Tomica Komadina.

Od veslača su sudjelovali:
Ardit Abdija (kormilar), Mateo Marković, Luka Bravarić, Andrej Salković, Timon Jović, Karlo Francišković, Matko Jurković, Nikolina Stupičić, Roko Krstačić, Lovro Kajkara, Franko Dodig, Mario Stipanov i Marin Lovrinčić.

Čestitamo veslačima i njihovim voditeljima!