Naši veslači osvojili zlato u Bakru

Međunarodna regata pomorskih učilišta (23. po redu) održana je 12. 5. 2017. u Bakru. Na regati je sudjelovalo ukupno 6 učilišta i to iz Italije (Trieste), Slovenije (Portorož), Srbije (Beograd), Crne Gore (Kotor) i Hrvatske (Bakar i Mali Lošinj), s tim da je Bakar kao domaćin imao dvije ekipe.

U prvom dijelu natjecanja naši su učenici bili bolji od domaćina (ekipe Bakar 1) izborivši polufinale zajedno s učilištima iz Kotora i Portoroža kao i ekipe Bakar 2 koja je imala izravan prolaz u polufinale  kao ekipa domaćin.

U polufinalnoj utrci naši su učenici pobijedili ekipu Bakar 2 i time se plasirali u finale zajedno s ekipom iz Slovenije (Portorož)  koja je bila bolja od ekipe iz Crne gore (Kotor). U finalu su naši učenici bili bolji od ekipe iz Slovenije za 30 sekundi i time osvojili zlatnu madalju – nakon 11 godina.

Posebno naglašavamo da bez napornog rada i volje svih veslača ne bi bilo uspješnog rezultata, pa se ovim putem zahvaljujemo svim veslačima na predanom radu, kako na treninzima tako i na samoj regati.

S veslačima su u pratnji bili njihovi nastavnici: Ivan Komadina i Tomica Komadina.

Od veslača su sudjelovali:

Ardit Abdija (kormilar), Mateo Marković, Luka Bravarić, Andrej Salković, Timon Jović, Karlo Francišković, Matko Jurković, Nikolina Stupičić, Roko Krstačić, Lovro Kajkara, Franko Dodig, Mario Stipanov i Marin Lovrinčić.

Čestitamo zlatnim veslačima i njihovim voditeljima!