Dodjela stipendija učenicima pomorske škole

 

Povodom Svetog Martina – Dana grada Malog Lošinja, Državni tajnik za more kap. Mario Babić potpisao je ugovore o stipendiranju s roditeljima 13 učenika naših pomorskih razreda.

Potpisivanje ugovora upriličeno je u palači Fritzy, a bio je nazočan i gradonačelnik, g. Gari Cappelli, lučki kapetan, g. Darko Glažar iz Lučke kapetanije Rijeka, g. Zoran Tomić, kapetan Lučke ispostave u Malom Lošinju, kao i predstavnici naše Škole.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodjeljuje stipendije u cilju poticanja upisa učenika i studenata na pomorske škole i fakultete i unapređenja pomorstva. Mjesečna stipendija za učenike srednjih škola iznosi 800 kuna, a natječaj se raspisuje već šestu godinu za redom. Najvažniji kriterij za dodjelu stipendija je uspjeh učenika.

Ove godine se na natječaj javilo 307 učenika iz cijele Hrvatske, a iz naše škole 14 učenika, od kojih je 13 učenika dobilo stipendije.

To su:

1. Kristian Alaburić

2. Nenad Bogdanović

3. Klementina Dodig

4. Ivan Glavan

5. Mateo Milušić

6.Martin Morin

7. Emanuel Perković

8. Mate Pozerina

9. Domagoj Stupičić

10. Matej Šepl

11. Matija Španiček

12. Jakov Vidulić

13. Martin Zekić

 

Čak 4 učenika naše škole iz 1. N razreda se na rang listi nalazi među prvih deset, pa možemo slobodno reći da naši prvaši po uspjehu prednjače pred svim ostalim pomorskim školama Hrvatske. Nadamo se da će tako ostati i u narednim godinama!

Svim stipendistima želimo puno uspjeha u radu, a nakon škole dobar ukrcaj i mirno more!