Grupa Kazalište i mladi na mjuziklu

    U sklopu projekta Kazalište i mladi 6. travnja 2019. u prijepodnevnim satima grupa od 31 učenika  Srednje škole Ambroza Haračića uputila se sa svojim  voditeljicama, profesoricama Sandrom Maljić i Mirjanom Čović, u kazalište Ivana plemenitog Zajca u Rijeci na mjuzikl Bulevar sumraka. Poznati mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera, nastao prema filmu Billyja Wildera, prvi je put izveden na londonskom West Endu 1993. godine i stekao veliku popularnost.  U originalnoj londonskoj i kasnijoj njujorškoj produkciji glavnu ulogu Norme Desmond igrala je slavna holivudska glumica Glenn Close.

   Glavne su  uloge u subotnjoj postavi tumačili Leonora Surian Popov, u ulozi filmske dive Norme Desmond,  i Nikola Nedić kao Joe Gillis, neuspješan holivudski scenarist koji bježi od kamatara  u raskošnu vilu bivše zvijezde nijemoga filma Norme Desmond. Postaje njezin suradnik na pisanju scenarija za film Salome, kojim se ona namjerava senzacionalno vratiti u svijet filma.

    Nakon što su s oduševljenjem prihvatili prošlogodišnji mjuzikl  Mamma Mia izveden u Gradskom kazalištu Komedija, Bulevar sumraka  drugi je po redu mjuzikl kojem su prisustvovali naši učenici. Okupio je 150-ak  izvođača – oslanjajući se gotovo u potpunosti na riječke glumačke, pjevačke i plesačke snage. Uživali smo 2 sata i 40 minuta u showu glazbe, glume i plesa, prateći  na raskošnoj sceni emotivnu priču  u koju  se upliće mladi scenarist, da bi u konačnici cijenu svojih obmana platio životom. Spoj glamura i nostalgije, gotovo filmski predstavljeni prizori s puno akcije te izvrsne glumačke i glazbene role Leonore Surian Popov ovu su izvedbu učinili nezaboravnom. Lošinjska je publika izvođače nagradila gromkim i dugotrajnim pljeskom.