Razmjena učenika – Austrija

U organizaciji Rotary klubova Lošinj i Gleisdorf (Austrija), prošli tjedan nas je uzvratno posjetilo četvero učenika gimnazije BG/BRG Gleisdorf u sklopu projekta u kojem je naša škola partner. Ovo je bio sedmi susret.

Ove godine u ožujku 2023. naših četiri učenika, a nakon tri godine prekida (susret naših učenika i učenika iz Austrije bio je u Gleisdorfu u veljači 2020.), posjetilo je gimnaziju BG/BRG Gleisdorf.

Učenici su u četvrtak, 18. 5. i petak, 19. 5. 2023.godine  bili na nastavi kod učenika 2.h i 2.g.  Prvi dan sudjelovali su na nastavi njemačkog jezika (T. Kričković, prof.), matematike ( I. Brzović, prof.) i engleskog jezika (D. Mužić, prof.), a drugi dan bili su na nastavi povijesti (V. Stražičić, prof.) i biologije (Z. Horvat, prof.).

Profesorica Aldina Burić ih je provela po Školskom muzeju i pokazala im našu školu. a s kapetanom Renatom Dudićem imali su prilike vidjeti rad na navigacijskom simulatoru.

Učenici iz Austrije bili su oduševljeni s pogledom iz učionice na park s palmama. Kako su se zainteresirali i za glagoljicu, vidjevši jedan poster o Bašćanskoj ploči, dobili su na poklon  prvo slovo svog imena na glagoljici (Maria, Sam, Jacob, Lea K.), a za uspomenu i našu Kuharicu – Tradicionalna jela otoka Cresa i Lošinja, koja je prevedena na njemački jezik.

Ostatak vremena proveli su sa svojim domaćinima u obilasku otoka i raznim aktivnostima koje su im pripremili članovi Rotary kluba Lošinj.