2007./2008.

Mladi povjesničari: Tanja Ćelap, Lea Mužić, Marina Dlaka, Mirna Kučić, Gorana Radišić, Kristina Volarić – sve učenice 4.g razreda i Manuela Kajkara, Leona Fuček-Desanti, Anton Budinić – učenici 1.g razreda

U suradnji s Katedrom Čakavskog sabora 27. listopada 2007. sudjelovali smo u prodaji zavičajnih knjiga.
U studenom 2007. godine Mladi povjesničari sa voditeljicom prof. Lidijom Kosmos te profesoricom biologije prof. Zvjezdanom Horvat posjetili su Botanički zavod Prirodoslovno- matematičkog fakulteta u Zagrebu. Tamo su uz stručno vodstvo dr.sc. Miška Plazibata upoznali Haračićev herbarij u kojem se nalazi nekoliko tisuća herbarijskih listova koje je znameniti lošinjski profesor prikupio u trideset godina na više od dvije stotine lokaliteta.

Na Županijskom natjecanju iz povijesti u kategoriji samostalnih istraživačkih radova učenika srednjih škola u Rijeci 12. ožujka 2008. učenice Tanja Ćelap i Lea Mužić izradile su esej kojeg su prezentirale i ostvarile 2. mjesto. Tema njihovog istraživačkog rada bila je: „Mali Lošinj – centar znanosti na prijelazu iz 19.-og u 20. stoljeće“.
U vremenu između ožujka i  lipnja 2008. godine u suradnji sa Lošinjskim muzejom postavljena  je u Kuli (Galerijsko-muzejski prostor u Velom Lošinju) izložba „Ambroz Haračić – najzaslužniji Lošinjan“
Ponovo smo sudjelovali na drugim Danima Ambroza Haračića u organizaciji Turističke zajednice grada Malog Lošinja s temom „Ambroz Haračić i znanstveni život u Malom Lošinju krajem 19.-og stoljeća”. Snimili smo prigodni film koji je prezentiran u hotelu Alhambra. Manifestacija je trajala od 17. do 22. svibnja 2008.

U prostorijama Katedre Čakavskog sabora na prigodnoj prodaji zavičajnih knjiga

U Hrvatskom herbariju – Botanički zavod PMF-a u Zagrebu

Lea Mužić i Tanja Ćelap na županijskom natjecanju u Rijeci

 

Na prezentaciji rada, filma i knjižice u sklopu manifestacije Dani Ambroza Haračića u hotelu Alhambra (Manuela Kajkara, Leona Fuček-Desanti, Anton Budinić, Tanja Ćelap, Lea Mužić i Lidija Kosmos prof.)