Edukacija nastavnika

9. “Modul 2/3 Nove tehnologije – Zero waste koncept”

 

U vremenu od 05. do 07. svibnja 2021. godine održana je edukacija u sklopu provedbe projekta RCK – RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu, i to drugi modul iz ciklusa edukacija predviđenih za nastavnike kuharstva u organizaciji ŠKMER kuharske akademije, pod nazivom “Nove tehnologije – Zero waste koncept”. Edukaciji je sudjelovala Milanka Poldan – stručni učitelj kuharstva.

Edukacije je obuhvatila mnoge teme: trendovi u kulinarstvu, gluten free prehrana, mariniranje kao kuharska tehnika, zero waste koncept i druge, čime su sudionici stekli nova znanja i obogatili svoje vještine.

Zero waste koncept posljednjih godina prakticira većina chefova, a reduciranje otpada u kuhinji s vremenom je preraslo u pravu gastronomsku umjetnost.

 

8. „NLP u nastavi“ u organizaciji NLP instituta Melite Manojlović

Edukacija za nastavnike pod nazivom „NLP u nastavi“, održane 11.5.2021.

 

 

7. Degustacija vina u organizaciji Hrvatskog sommelierskog kluba

Edukacija za nastavnike Ugostiteljskog posluživanja pod nazivom Degustacija vina (teoretski i praktični dio), održana je 10.5.2021. u Rukavcu. Edukaciji je prisustvovao Ivan Lukić – nastavnik ugostiteljskog posluživanja. Kako pravilno analizirati i opisno procijeniti svojstva vina osjetilima vida, mirisa i okusa učili su nastavnici Ugostiteljskog posluživanja i kuharstva. Na radionici Hrvatskog sommelierskog kluba usavršavali su svoja znanja iz područja organoleptičke prezentacije i degustacije vina hrvatskih vinskih regija.

 

6. “Brewing Foundation“ u organizaciji Hug&Punch d.o.o

 
 
Edukacija za nastavnike Ugostiteljskog posluživanja pod nazivom Brewing (Priprema kave) održana je u petak 23.4.2021. Edukaciji je prisustvovao Ivan Lukić – nastavnik ugostiteljskog posluživanja.
             
 
 

5. SOMMELIER – obilježja suvremenog zanimanja – Rukavac

 

Dana 8. travnja 2021. održana je edukacija Sommelier-obilježja suvremenog zanimanja Hrvatskog sommelierskog kluba kojoj je prisustvovao Ivan Lukić – nastavnik ugostiteljskog posluživanja.
Sve o zanimanju sommeliera, tehnikama degustacije vina, enologiji, enogastronomiji i mnogim drugim vinskim tajnama naučili su nastavnici na edukaciji Hrvatskog sommelierskog kluba.    

 

4. Sistematična provedba ciklusa edukacija za nastavnike kuharstva “Modul 1/3 Tehnike – Riba“ u organizaciji ŠKMER kuharske akademije

Dana 31. ožujka 2021. godine u Splitu, u organizaciji ŠKMER kuharske akademija, održana je edukacija „Modul 1/3 tehnike – Riba“, u sklopu provedbe projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu, namijenjena nastavnicima kuharstva kojoj je sudjelovala Milanka Poldan – stručni učitelj kuharstva.

Nastavnici su na edukaciji usvojili nova znanja te poboljšali dosadašnje tehnike u pripremi ribljih jela.

 

 

3. Edukacija „Suvremeni trendovi u posluživanju“ u organizaciji ŠKMER kuharske akademije

 

Dana 23. ožujka 2021. godine  u Splitu, u organizaciji  ŠKMER kuharske akademije, održana je edukacija „Suvremeni trendovi u posluživanju“ u sklopu projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu, namijenjena nastavnicima ugostiteljskog posluživanja. Edukaciji je prisustvovao Ivan Lukić – nastavnik ugostiteljskog posluživanja.

Sudionici edukacije su se upoznali sa suvremenim trendovima u posluživanju, a osobito s pravilnim posluživanjem vina kao i pravilnim kombiniranjem uz  jela. Nastavnici su edukacijom poboljšali spoznajne, psihomotoričke i socijalne vještine, kao i teorijsko i činjenično znanje.  

 

 

2. Edukacija „SCA Barista osnove (Barista skills foundation)“ u organizaciji Hug&Punch d.o.o.

Dana 01. ožujka 2021. godine u Matuljima, u Hug & Punch d.o.o., pod stručnim vodstvom g. Domagoja Trusića, održana je edukacija za nastavnike ugostiteljskog posluživanja kojoj je sudjelovao Ivan Lukić – nastavik ugostiteljkosg posluživanja. Na radionici su nastavnici usavršili svoja znanja iz osnova rada barista (Barista skills foundation). 

 

 

1. Edukacija „Uvod u kavu (Introduction to coffee)“ u organizaciji Hug&punch d.o.o.

 

Dana 29. siječnja 2021. godine  u edukativnom centru Speciality Coffee Association (SCA) Hug & Punch d.o.o. u Matuljima održana je prva edukacija nastavnika u sklopu projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu u kojoj je sudjelovao Ivan Lukić – nasvanik ugostiteljskog posluživanja.

Sudionici edukacije su se upoznali s razvojem kave od njezinih samih početaka pa sve do današnjeg značaja kao jedne od najprodavanije namirnice u svijetu, s uzgojem bobica kave (zelene kave), selekcijom (gradingom), prženjem i pripremom (brewingom) i mnogim drugim zanimljivostima.