Proljetna marenda

I ove godine, po četvrti put, škola je, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Malog Lošinja i Jadranka Hotelima, organizirala proljetnu marendu i tako obilježila početak proljetnih praznika (počinju 13. travnja , a završavaju 21. travnja 2017.)

Marendu za sve učenike, profesore i goste pripremili su učenici prvog, drugog i trećeg razreda ugostiteljske struke – kuhari i konobari, zajedno sa svojim stručnim učiteljima Milankom Poldan i Dragomirom Brkićem. Pomogli su i bivši učenici, danas djelatnici Jadranke, kuhari Sandi Cvijić, Mirko Klincov i Almir Oruč. Kao i svake godine želimo istaknuti vrijednost doručka kao važnog dnevnog obroka za mlade. I ove godine marenda je bila raznovrsna, a sastojala se od hladnih, toplih i slatkih jela. Na meniju su se na školskoj terasi našli kanapei, salata od peradi s narančom, pašta s tunom, slanutkom i šparogama, zatim rižoto s povrćem, šampinjonima i šparogama, potom povrće na žaru, ražnjići od voća, razne vrste savijača, te sokovi i voda.

Ove godine nismo mogli upriličiti proljetnu marendu za prvi dan proljeća, kao prethodnih godina, jer su naši učenici bili na Državnom natjecanju Gastro koje se održavalo baš u to vrijeme u Crikvenici.

Na natjecanju bili su Monika Štromajer- pripremala je hladni slani izložak, Nikola Budimir – sudjelovao u disciplini pripremanje barskih mješavina i Katarina Šimičić – poslovanje recepcije hotela.

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli u organizaciji i pripremi marende te omogućili da i ova proljetna marenda bude uspješna i izvrsno prihvaćena od strane svih naših učenika.

Svojom izuzetnom sposobnošću naši dragi prijatelji učenici pripremili su nam zdravu i ukusnu proljetnu marendu. Od svih pripremljenih jela kao najdraže bih izdvojila povrtnu salatu s peradi i narančom. Nadam se da će se proljetna marenda održavati i u narednim godinama.” Nikolina, 4.h

Sve je bilo odlično, ali neka u prvom planu neka bude trud učenika koji su sudjelovali u pripremi ove marende!” Laura, 4.h

“Marenda je bila odlična! Najbolji su mi bili kanapei s kozicama i tjestenina s tunom!” Marko, 3.g