Naši učenici na Danu kemije

Dana 7. i 8. travnja 25 naših gimnazijalaca otputovalo je u Zagreb- na dvodnevni stručni izlet iz kemije.

Prvi dan posjetili su Prirodoslovno matematički fakultet gdje tijekom dana izvodili eksperimenti s ciljem da učenicima približe prirodoslovne znanosti (u našem slučaju kemiju). Grupa od 12 učenika uključila se u radionicu “Molekule u računalu” koju su vodili g. Branimir Bertoša i g. Danijel Namjesnik. Na PMF-u su se zadržali do večernjih sati nakon čega je usijedio odlazak u hostel te slobodna večer koju su mnogi učenici iskoristili za šetnju Trgom bana Jelačića i užim centrom grada.

Nakon subotnjeg doručka učenici su posjetili Zagrebački velesajam gdje su se okušali u Escape Room-u (cilj je izaći iz sobe s određenom tematikom u 60 minuta tako da se rješavaju zadatci kojijma se dolazi do šifre za izlazak). Od 5 grupa naših učenika samo je jedna grupa uspješno izvršila zadatak. Usljedio je posjet Arena Centru te je zadovoljna grupa stigla u Mali Lošinj u večernjim satima.

 1.PMF-Kemijski odsjek2.Prof. Lovorka, Ingrid Gregorović, studentica 4.god. PMF-a i naša bivša učenica i gosp. Nenad Judaš, profesor na PMF-u i kolega prof. Lovorke iz studentskih dana 3.Ljeto na kemijski način1 5.Dobivanje eteričnih ulja 7.Zanimljivosti iz kemije1 8.Zanimljivosti iz kemije2 9.Radionica Molekule u računalu1 10.Radionica Molekule u računalu2 12.Escape Room Arena