Klokan bez granica

Udruga “Klokani bez granica” međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre – natjecanja “Matematički klokan” koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

Moto igre – natjecanja “Matematički klokan” je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelica i  Leptirić, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. Službeni su jezici “Klokana” francuski i engleski, a pitanja su prevedena na jezike zemalja sudionica. Igra – natjecanje se samofinancira članarinom sudionika – natjecatelja. Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima. Najmanje polovina prikupljene svote mora se potrošiti za nagrade najboljima.

Već nekoliko godina i učenici naše škole sudjeluju u ovoj igri – natjecanju. Ove školske godine 21 naš učenik sudjelovao je na tom natjecanju – 21. ožujka 2013. od 12,30 sati. Učenici su rješavali 24 zadatka tijekom 75 minuta. Naravno da od njih, kao i uvijek do sada, očekujemo dobre rezultate.

Na natjecanju su sudjelovali sljedeći učenici:

Kategorija CADET :

  1.G

1.  Leopold Mužić

2.  Dea Delija

3.  Ana Vlašić

 

  1.NB

4.  Filip Jerman

5.  Luka Baljak

6.  Robert Lovrić

7.  Mario Kučić

8.  Filip Šarić

9.  Nikola Rodić

 

 

Kategorija JUNIOR:

   2.G

  1. Martina Dlaka
  2. Kristijan Stepančić
  3. Bernard Ibrović
  4. Josip Hofman
  5. Kristijan Škoda

 

   3.G

6.  Elena Murljačić

7.  Martina Marjanović

8.  Antonia Kovač

 

Kategorija STUDENT

 

4.G 

1.  Maroje Macola

2.  Dragan Marić

3.  Mario Muškardin

4.  Iva Benvin