Srednja škola Ambroza Haračića uključena u IPA projekt

Srednja škola Ambroza Haračića je kao partner Pomorskoj školi u Bakru uključena u IPA projekt u trajanju od 12 mjeseci, a uz našu školu, u projekt su kao partneri uključeni i Hrvatska udruga poslodavaca te Sindikat pomoraca Hrvatske.

Cilj projekta “Bridging the Gap between Education and Employment through Modernized Maritime VET School Curricula” (Od obrazovanja do zapošljavanja kroz modernizaciju kurikuluma pomorskih strukovnih škola) je da se znatno poboljša kvaliteta izvođenja nastave u pomorskim odjelima naše škole.

Ishodi projekta se mogu definirati kroz tri točke:

  1. Učenici završnih razreda će u ovoj školskoj godini dobiti mogućnost polaganja dodatnih sadržaja izobrazbe te će moći birati između sadržaja koji se odnose na sigurnost na tankerima ili na RO-RO i putničkim brodovima, čime će po završetku pomorske škole imati veću mogućnost ukrcaja na brod radi ostvarivanja vježbeničkog staža.
  2. U nautičkom kabinetu će se instalirati nova informatička oprema za kvalitetniju nastavu u razredu, ali i za mogućnost održavanja nastave na daljinu.
  3. Razvit će se LMS (“Learning Management System”), tj.  sustav kojemu bi krajnji cilj bilo da škola s vremenom uspostavi sustav e-učenja za pomorce.

U razdoblju od 24. do 26. listopada je u Bakru održan prvi radni sastanak za projektni tim na kojem su sudjelovali predstavnici škola, HUP-a i SPH-a. Kako se može vidjeti na slici, sastanak se održavao u salonu školskog broda Vila velebita 2. Dogovorene su sve aktivnosti za naredno razdoblje i raspodijeljeni zadaci, a naredni sastanci će se održavati u videokonferenciji.