Naša škola “Na strani dobra”

Naša se škola, zajedno sa Osnovnom školom Maria Martinolića uključila u nacionalni humanitarni program ˝Za 1000 radosti˝ za pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj što ga provodi Hrvatski Caritas pod geslom ˝Na strani dobra˝.

Prigodne narukvice su, uz preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja, došle u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, pa odatle i u više stotina tisuća obitelji. Narukvice sa sloganom programa „Na strani dobra“ dolaze u pet različitih boja i akumuliraju svjetlo tijekom dana, a noću svijetle u mraku. Svjetlo narukvica podsjeća kako dobro koje smo nekome učinili na njegovu životnom putu dugo ostavlja trag svjetla.

Kako ove godine Hrvatski Caritas obilježava 30. obljetnicu osnutka, na narukvicama se nalazi i broj 30 te glagoljska slova H(rvatski) i C(aritas). Osim slogana „Na strani dobra“, na narukvicama se nalazi i oznaka POWERED BY LOVE, kao podsjetnik da nas na dobre odluke i dobre životne izbore najbolje pokreće i usmjerava ljubav – a to i jest CARITAS.

TV SPOT nacionalnog programa “Za 1000 radosti – Na strani dobra” možete vidjeti na poveznici https://youtu.be/PVfqtx1mJ7c