Naši učenici hotelijeri nagrađeni za izvrsnost


Povodom Svjetskog dana turizma, Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, 27. rujna 2023., u Muzeju Apoksiomena, dodijelili su priznanja i nagrade autorima Lošinjskih lokalnih proizvoda, najljepšem vrtu lošinjskog arhipelaga, najboljim djelatnicima te zaslužnima za izniman doprinos i promicanje turizma.

Nagrađeni su izvrsni učenici za postignuti uspjeh na natjecanjima:

  • Antonia Kurajić  – učenica je sudjelovala na Regionalnom međužupanijsom natjecanju WorldSkills Croatia 2023 u Rovinju i osvojila 4. mjesto u konkurenciji od 7 škola. Pozvana je i u Zagreb na Državno natjecanje Worldskills Croatia u kategoriji „Poslovanje turističke agencije“ te osvojila 8. mjesto, a mentorica joj je bila Patricija Tomich. Natjecalo se više od 360 najboljih učenika strukovnih škola, uz podršku više od 400 njihovihnastavnika, natjecalo se u više od 40 strukovnih disciplina.
  • Petar Pavličić  – učenik je također sudjelovao na Regionalnom te Međužupanijskom natjecanju u Rovinju u disciplini „Poslovanje recepcije hotela“ te osvojio 6. mjesto u konkurenciji od 9 škola, pod mentorstvom Nele Miculinić Glavan. Sudjelovao je i na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika u Rijeci i osvojio 2. mjesto u kategoriji strukovnih škola pod mentorstvom profesorice Barbare Šurline Bilić. Tijekom ljetne sezone radi kao recepcionar u hotelu Aurora.

Svjetski dan turizma, koji se svake godine obilježava 27. rujna, potiče svijest o socijalnoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrijednosti turizma i doprinosu koji taj sektor može dati postizanju ciljeva održivog razvoja. Prema Svjetskoj turističkoj organizaciji (UNWTO) ovogodišnja tema poziv je na akciju međunarodnoj zajednici, vladama, financijskim institucijama, razvojnim partnerima i investitorima iz privatnog sektora da se ujedine oko nove strategije ulaganja u turizam.