Dekice i plišanci opet putuju na jug

U školskoj godini koju je dobrim djelom obilježila online nastava, kolegice uključene u grupu Ispleti za sreću uz pripreme za online nastavu uspjele su pripremiti i poslati paket darova za dječicu iz daleke Južnoafričke republike. 

 

Grupa Ispleti za sreću dio je međunarodnog projekta Knit a Square. Naziv projekta koji znači Ispleti kvadrat ujedno označava njegov cilj: izraditi vunene kvadrate koji se spajaju u dekice. Osim vunenih kvadrata i dekica, pletu se i kape i grijači za ruke (rukavice koje nemaju ispletene prste) te se prikupljaju plišane ili pletene igračke za bolesnu i napuštenu djecu država južne Afrike, starosti od 3 do 9 godina. Kako bi sva djeca dobila slične darove, dekice se izrađuju od 35 kvadratića dimenzija 20x20cm ili se odmah izrađuju dekice dimenzija 100x140cm. 

 

Akcija je pokrenuta u Južnoafričkoj Republici još 2008 te već 12 godina uspješno opskrbljuje djecu toplim dekama, odjećom i igračkama. Više informacija možete naći na stranicama: FB grupa Knit a Square Croatia i knit-a-square.com 

 

Kroz ovu su godinu članice grupe: Alenka, Aldina, Tatjana, Zrinka i Zvjezdana isplele 5 dekica i prikupile mnoge plišane igračke od učenika škole te su danas svojim prijateljima na drugom djelu svijeta poslale topli paketić, a za jesen su već u pripremi nove dekice.

Vjerujemo da će u zagrljaju dekica naši mali prijatelji u JAR-u osjetiti i naš veeeeliki virtualni zagrljaj kojeg smo s puno ljubavi uplele u naše šarene dekice.