CROATICA – promicanje hrvatskog jezika

Uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, u našoj školi, već drugi put, u okviru projekta CROATICA ZA DJECU I MLADE: promicanje hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine, gostovala je prof. Vladimira Rezo – predstavnica Društva za promicanje hrvatske kulture i znanosti CROATICA.

Održano je dvosatno predavanje s računalnom prezentacijom na temu: “Povijest hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine”, radionicu na temu: “Pravopisne teme u hrvatskome jeziku” i kviz znanja iz hrvatskoga jezika i pisane baštine za darovite učenike, odnosno učenike koji iskazuju posebnu sklonost prema hrvatskome jeziku i pisanoj baštini.

Ciljevi održanog projekta:

  1. promicanje hrvatskoga jezika kao temeljne odrednice hrvatskoga identiteta,
  2. ponavljanje i proširivanje znanja iz povijesti hrvatskoga jezika,
  3. utvrđivanje i proširivanje znanja iz pravopisa hrvatskoga jezika,
  4. promicanje hrvatske pisane baštine kao važne odrednice hrvatskoga identiteta i
  5. utvrđivanje i proširivanje znanja o hrvatskoj pisanoj baštini

Učenici su dobili edukacijske radne materijale i priručnik Pregled povijesti, gramatike i pravopisa hrvatskoga jezika, koji će im pomoći utvrditi i proširiti znanje o hrvatskome jeziku i pisanoj baštini.

U projektu je sudjelovalo 30 naših učenika gimnazijskih i hotelijerskih razreda pod vodstvom profesorica hrvatskog jezika i književnosti Zrinka Jensch i Mirjana Čović.