Stručni izlet iz fizike

Na stručni izlet iz fizike je 21. listopada 2017. išlo 36 učenika i učenica naše škole: 4.G (6),  3.G (15), 4.G Cres (6) i 3.G Cres (9). Voditelji su bili profesori Davor Bralić, Divko Hadžiev i Ivan Brzović.

Kao što je programom bilo predviđeno, posjetili smo Tehnički muzej  “Nikola Tesla“ i Hrvatski prirodoslovni muzej u Zagrebu

U Tehničkom muzeju nam je održano predavanje o Nikoli Tesli. Demonstrirani su nam Teslini elektromotori te neki interesantni pokusi kojima je Tesla promijenio svijet. Bili su to pokusi iz bežičnog prijenosa energije, izmjeničnih struja visokih frekvencija. Voditelji muzeja  su nam demonstrirali transformacije energija, a zanimljivi eksponati raznih strojeva i prometala su nam dočarali povijesni razvoj tehnologije kroz stoljeća.

U Hrvatskom prirodoslovnom muzeju smo razgledali bogatu zbirku minerala i preparirane primjerke iz raznovrsnog životinjskog svijeta.

Nakon službenog, radnog dijela programa uslijedilo je samostalno razgledavanje grada te na kraju zajednički posjet trgovačkom centru “Arena“.

                                                                                                          Serbus Zagreb.