Povodom Dana srednjoškolaca – u vrtiću!

U četvrtak, 17.studenog, obilježili smo Dan srednjoškolaca. Na prigodnoj sjednici Vijeća učenika, naša učenica Carla Qvarnstrom, kao koordinatorica Udruge srednjoškolaca Hrvatske, održala je prezentaciju o radu Udruge srednjoškolaca (USRED). Inače, međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce koji su, zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17.studenog 1939.g., strijeljani bez suđenja.

Osim toga, Dan srednjoškolaca obilježili smo i posjetom naših učenika vrtičkoj djeci. Pa su tako naše maturantice Anija i Katarina dječici čitale priče prije spavanja, a Lovro i Bartol iz 3.h razreda su s predškolcima odigrali nekoliko igara. Dijelić odlične atmosfere pogledajte na fotografijama koje slijede.

Obzirom da se Tjedan knjige obilježavao upravo u istom tjednu kao i Dan srednjoškolaca, ove smo dvije akcije spojili na način da smo u našoj školi organizirali prikupljanje slikovnica koje su naši učenici donirali Vrtiću Cvrčak.