Naš atrij među najljepšim školskim vrtovima

Ekološko-obrazovni projekt Hrvatske radiotelevizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja nastao je 1994. godine na poticaj ekološke emisije Prvoga programa Hrvatskoga radija Slušaj kako zemlja diše i urednice Lidije Komes. U projektu Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez prikladne roditeljske skrbi.

Stručno povjerenstvo, koje među ostalim čine agronomi, pedagozi i krajobrazni arhitekti, od proljeća do jeseni ove godine obišlo čak 130 škola koje su ušle u uži izbor za moguću nagradu.
Hrvatska radiotelevizija je u  petak  11. studenoga 2016. godine organizira tradicionalno svečano proglašenje najljepših školskih vrtova u Republici Hrvatskoj.  Svečanost je bila  održana u HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić,  s početkom u 13.00 sati.

Ove godine 10 škola  i 10  dječjih vrtića dobilo je Diplome za uređenje svoga okoliša,  a  najboljim su proglašeni  Dječji vrtić  „ Zraka  sunca „ iz Križevaca, Osnovna škola Žakanje, za najbolje rezultate među školama kontinentalne Hrvatske u energetskoj učinkovitosti, uređenju i zaštiti okoliša,  Područna škola Ogulinsko Zagorje, kao najbolje uređena škola kontinentalne Hrvatske  i Osnovna škola Mate Balote iz Buja kao najbolje uređena škola  primorske Hrvatske.

Na svečanosti  ravnateljici naše Srednje škole Jeleni Bralić dodijeljena je Diploma za uređenje školskog atrija i perivoja palmi.

http://magazin.hrt.hr/360220/dodijeljene-nagrade-najljepsim-skolskim-vrtovima-u-rh