Smotra sveučilišta i Interliber u Zagrebu

U subotu, 14. studenoga 2015. godine četrdeset pet učenika 3.g, 3.h, 4.h, 4.nb i 4.g razreda iz Lošinja i Cresa, u pratnji profesorica Sunčane Dundov, Lidije Kosmos, Sandre Maljić i Ive Stambolija, posjetilo je Smotru Sveučilišta i Interliber u Zagrebu.

U Studenskome centru upoznali su se s preddiplomskim, diplomskim, poslijediplomskim i, po prvi put, doktorskim studijima koji se nude na Sveučilištu u Zagrebu. Budućim studentima ponuđene su korisne informacije o svim studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, novim radnim uvjetima koje osiguravaju poduzetnici i kompanije, uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu, studentskom životu. Za lakše snalaženje tiskana je i brošura Vodič za buduće studente.

Mnogi naši učenici tražili su i pronašli odgovore na brojna pitanja o budućem studiju i zvanju. Oni u najvećoj nedoumici, potražili su odgovor ispod The Sorting hat šešira iz ciklusa romana o Harryju Potteru.

 

SmotraDoživljaja nikada dovoljno! Creski maturanti slobodno su vrijeme iskoristili i za posjet Muzeju suvremene umjetnosti..

20151114_171201

…šetnju Gornjim gradom i bliski susret s pjesnikom Antunom Gustavom Matošem.

20151114_125127Interliber na Zagrebačkom velesajmu dočekao ih je prepun znatiželjnika, ljubitelja knjige. Iako obeshrabreni gomilom, najuporniji među njima krenuli su u potragu za svojom knjigom. Mnogi su bili sretne ruke, a neki i radosnog osmjeha; susreli su se i fotografirali s počasnim građaninom našeg Malog Lošinja, književnikom i dramaturgom Mirom Gavranom.

Interliber

Umorni, ali obogaćeni novim iskustvima i spoznajama oprostili su se sa Zagrebom.