Maturanti pomorskih zanimanja započeli praksu na “Kraljici mora”

Učenici 4.NB razreda jutros nisu po uobičajenom rasporedu došli u školu, već su se okupili pred školskim brodom “Kraljica mora” na kojem će boraviti do subote, 7. prosinca.

Čim su se ukrcali, učenici su se  smjestili u svoje kabine gdje su obnovili znanje i upute iz sigurnosti na moru te su potražili prsluke za spašavanje te ih pripremili kako bi prilikom izvođenja vježbi bili stand by.

Uslijedilo je okupljanje u salonu koji će do subote biti i njihova učionica, blagovaonica i dnevni boravak. Tu ih je kratko pozdravio zapovjednik broda, kap. Marijan Saganić (koji je bio već prezauzet pripremom učeničkih matrikula za Kapetaniju). Ponosno je istaknuo da je bio učenik pomorske škole u Malom Lošinju te da su sada i oni dio posade i da moraju biti pripremljeni na rad, red i disciplinu.

Uslijedilo je raspoređivanje učenika u gvardije, o čemu će voditi brigu naši profesori – voditelji: Miljenko Jović i Andrija Vitlov. To znači da će u svako doba netko od njih biti na komandnom mostu, u kuhinji, u kabinama, u strojarnici….. i to danju i noću!

Učenike su došli ispratiti i ravnateljica, prof. Jelena Bralić, voditelj nautičke struke prof. Renato Dudić te razrednica Aldina Burić. Oni su ih toplo pozdravili i zaželjeli im da se u subotu vrate puni novih saznanja i lijepih dojmova.