Naši učenici treći na STEM power natjecanju

U petak, 14. 06. 2024.g. sudjelovali smo na online natjecanju pod nazivom STEM power natjecanje na državnoj razini u sklopu projekta “STEMpower: Poticanje inovacija u obrazovanju”..

Učenička grupa Stručnjaci koju su činili Luka Kuntić, Gabriel Jerneić i Slaven Slobodan Jovanović (sva trojica su učenici 1.razreda za zanimanje tehničar za brodostrojarstvo) predstavila je prezentaciju čija je tema bila Rekonstrukcija školskog koša.

Sav program STEM power natjecanja je proveden u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin. Voditeljica programa bila je profesorica Ana Marketin Sedlar.

Natjecanje projekta udruge Makerspace Varaždin, Strojarske i prometne škole te Tehnološkoga parka Varaždin održano je na hibridan način.

Sva trojica naših učenika koji su vodili prezentaciju izvrsno su izvršili pripremu i samo izvođenje prezentacije. Opisali su svaki svoje cjeline koje su elementi slajda i kao povratnu informaciju, dobili smo sve pohvale u vezi samog izlaganja i materijala korištenih u njegovu kreiranju.

Sudjelovalo je ukupno 10 škola iz cijele Hrvatske. Prvo mjesto osvojili su učenici Tehničke škole za strojarstvo i mehatroniku Split, drugo mjesto učenici Industrijske strojarske škole Zagreb, a treće mjesto podijelili su učenici naše Srednje škole te učenici Strojarske i prometne škole iz Varaždina.

Čestitamo učenicima i njihovom mentoru i nastavniku Mariju Čoviću.