Maturanti na Smotri sveučilišta i Interliberu

U petak 10.11.2023. naši su se maturanti i pokoji trećaš uputili u Zagreb na 28. Smotru sveučilišta i 45. međunarodni sajam knjiga Interliber u pratnji nastavnica Daniele Mužić, Aldine Burić i Patricije Tomich. I jedna i druga manifestacija održavale su se na Zagrebačkom velesajmu.

Na Smotri sveučilišta najzanimljivije je bilo u Kongresnoj dvorani gdje su fakulteti Zagrebačkog sveučilišta imali svoje štandove sa zanimljivim prezentacijama i promotivnim materijalima. Studenti i profesori su vrlo rado odgovarali na pitanja te zanimljivim interaktivnim prezentacijama pokušavali privući pažnju i probuditi interes budućih studenata. Bila je to prilika i našim maturantima da saznaju nešto više o fakultetima koji ih zanimaju i da oni još neodlučni možda i donesu konačnu odluku o svojoj budućoj karijeri.

Bilo je lijepo susresti i naše bivše učenice, ovaj put u sasvim drugačijim ulogama. Hana Tomich, studentica na Fakultetu za organizaciju i informatiku u Varaždinu, predstavljala je Studentski dom u Varaždinu. Ena Qvarnström, studentica Fakulteta političkih znanosti, je s ekipom iz TV Student snimala događanja na smotri i intervjuirala buduće studente. Dr. sc. Tamara Bodor, asistentica na Odsjeku za demografiju i hrvatsko iseljeništvo na Fakultetu hrvatskih studija i izv. prof. dr. sc. Dajana Kučić Grgić, predstojnica Zavoda za industrijsku tehnologiju na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije predstavljale su svoje fakultete.

Naš najveći sajam knjiga Interliber održavao se u isto vrijeme u neposrednoj blizini Smotre sveučilišta pa je to za ljubitelje knjiga bila prilika obnoviti svoju zalihu knjiga ili barem saznati što ima novog i vidjeti mnoštvo zanimljivih izdanja i autora.