Evociranje uspomena bivših učenika škole

U srijedu, 28. prosinca 2022. u našoj su se školi pukim slučajem susreli bivši učenici i sadašnji nastavnici pomorske škole. 

Naši su profesori nautike Renato Dudić i Aldina Burić s g. Antonom Vunićem razgledali školski Muzej te su od njega dobili i vrijedne informacije o nekim eksponatima. Naime, g. Vunić je nakon početka rada škole u sadašnjoj novoj zgradi bio jedan od voditelja foto-kluba. Tako smo doznali da je u nabavci nekih predmeta sudjelovao i sam g. Vunić i prisjetili se da je u prostoru kabineta 35 (donedavno ured satničara) tada bila “mračna komora” a prostorije kino-kluba u učionici broj 1 (za učenike škole “Bačva”) što su djelomično pamtili i naši djelatnici budući da su i oni bivši učenici škole.

Dok je grupica evocirala uspomene, u školu je došao g. Josip Belić, kapetan iz Splita, bivši učenik škole, maturant prve generacije učenika koji su srednju školu završili u novoj zgradi. I sam je kap. Belić pomogao prenositi predmete iz stare u novu zgradu (modele trupa broda danas u kabinetu 36!). 

Ipak, najzanimljiviji je bio trenutak kada smo došli do zaključka da se naša dva gosta jako dobro poznaju iz školskih dana te da je kap. Belić sudjelovao u filmskim projekcijama koje je u svom potkrovlju organizirao g. Vunić!

Nakon zajedničkog fotografiranja i razgledavanja škole, ravnateljica, prof. Jelena Bralić je kap. Beliću poklonila knjigu o životu i djelu prof. Ambroza Haračića i pozvala da nas opet posjeti kadgod bude u našim krajevima.