Predstava Marta i sedam strahova, Ruksak (pun)kulture

          U sklopu projekta Ruksak (pun) kulture u našoj je školi 17. listopada 2022.g  održana predstava Marta i sedam strahova i radionica za učenike 4.g i dio učenika 4.h razreda. U predstavi su sudjelovali  glumac Matija Čigir i plesačica Andreja Jandrić. Redateljica je predstave diplomirana psihologinja  Natalija Manojlović.

         Maturantima se svidjela predstava u kojoj je riječ o strahovima koji prate odrastanje. Marta je stigla na svjetionik izgubljena u vlastitim crnim mislima koje joj nisu dale disati. Svjetioničar joj  pomaže suočiti se sa svojim strahovima i otjerati ih.

         Kazališne družine KUFER i KunstTeatar su predstavu realizirali u suradnji s udrugom BoliMe i uz podršku Ministarstva kulture. Suradnja obuhvaća zajedničku preventivnu kampanju s ciljem promocije mentalnog zdravlja mladih, javnu tribinu i radionice za publiku. Izvođači prestave su u sklopu radionice razgovarali s učenicima o „sedam strahova“ i trenucima kada ih oni osjećaju. Učenike je posebno zainteresirao dio radionice u kojem su oni, prema uputama voditelja, trebali  odglumiti scenu u kojoj su osjećali strah.

           Umjetničko-edukativni projekt Ruksak (pun) kulture zajednički provode Ministarstvo kulture i medija te Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U njemu  naša škola sudjeluje pet godina, a za njegovu provedbu u školi zadužena je profesorica Milica Prole.

 Fotografije je snimila učenica 4.g razreda Antea Mandić, članica grupe Film i fotografija.