Naši veslači osvojili 1. mjesto na 21. Međunarodnoj regati u Rijeci

Dvadestprva humanitarna Međunarodna regata pomorskih učilišta održana je 28. svibnja 2019. u Rijeci na Rivi Boduli. Na regati je ukupno sudjelovalo 9 ekipa. Studenti Pomorskog fakulteta u Rijeci natjecali su se sa četiri ekipe i to:  ESN Rijeka, Nautika 1, Kormilarovih 12  i  #Go2Lošinj (ekipa koju su činili bivši veslači naše škole). Uz njih, bilo je pet ekipa  pomorskih učilišta i to: Pomorska škola Bakar, I.S.I.S. Nautico – Galvani  iz Trsta, Srednja škola Ambroza Haračića iz Malog Lošinja, Pomorski fakultet u Rijeci i Tehnički fakultet u Rijeci.

U prvom dijelu natjecanja naši su veslači bili bolji od veslača Pomorske škole Bakar, s kojim smo se susreli i u drugom krugu natjecanja, te smo bili bolji za 20 sekundi.

Učenici naše škole uspjeli su izboriti finale pobjedivši ekipu domaćina Pomorski fakultet u Rijeci za pola sekunde (foto finish). U borbi za 1. mjesto naši su veslači bili bolji od ekipe  #Go2Lošinj ostvarivši prednost od 32 sekunde.

Veslače su trenirali i vodili nastavnici Ivan Komadina i Tomica Komadina.

Od veslača su sudjelovali:

Nastavnik Ivan Komadina (kormilar), Luka Bravarić, Karlo Francišković, Matko Jurković, Marin Lovrinčić, Dominik Perišić, Andrej Salković, Josip Šimičić, Carlos Poljak, Mario Stipanov, Patrik Leutarević, Frane Devčić, Lovro Kasteljan i Robert Antolović.

Čestitamo veslačima i voditeljima na osvojenom 1. mjestu. Ovim zlatom su se maturanti oprostili na najljepši mogući način od veslanja u srednjoj školi. Većina maturanata koji su veslali na ovoj regati osvojili su na Bakarskoj i Riječkoj regati brončanu medalju – dva puta, zlatnu medalju – četiri puta i superkup dva puta. Želimo da nastave sa uspjehom veslati i u studentskim ekipama.

O regati na linku Pomorskog fakulteta: https://www.pfri.uniri.hr/web/hr/index.php