7. Festival vitalnosti Apsyrtides

U organizaciji Turističke zajednice Grada Malog Lošinja škola sudjeluje na 7.Festivalu vitalnosti Apsyrtides. Danas, 24.svibnja, planiramo početak uređenja aromatičnog vrta u prostoru školskog dvorišta (pored školske knjižnice).

Plakat Festivala možete vidjeti ovdje

Ovogodišnja tema bila je sadnja aromatičnih, začinskih i ljekovitih biljaka pa smo, zahvaljujući donacijama Turističke zajednice Malog Lošinja, tvrtki Amelie i Komunalne usluge Cres Lošinj i nastavnika (hvala Hajdi i Aldini na sadnicama) dodatno oplemenili okoliš škole.

 Uz pomoć aromaterapeutkinje i vrtlarice Maje Sakač kao i naših profesorica Đurđice Mršić, Tatjane Kričković, Alenke Kovačević i Zvjezdane Horvat,  učenici prvih (trgovci, hotelsko-turistički tehničari i gimnazijalci) i drugih (kuhari i gimnazijalci) razreda oblikovali su živu začinsko-aromatičnu spiralu s različitim aromatičnim i začinskim biljakama. Ružmarin, smilje, kadulja, lavandin, lavanda, timijan, neven, menta, bosiljak, buhač,  samo neke su od biljaka od kojih svaka ima svoju priču u našem novom vrtiću. Učenici i nastavnici su kroz radno druženje učili raspoznavati biljke, opisivati njihova svojstva i primjenu u aromaterapiji i kuharstvu te planirali održavanje, iskorištavanje i razumnu upotrebu biljaka iz vrta.  

 Hvala gđi Maji na ideji i organizaciji, donatorima na sadnicama i svim učenicima, nastavnicima i domaru na dobrim vibracijama za vrijeme akcije. Imamo vrt!