Naši veslači osvojili 3. mjesto u Bakru

Međunarodna regata pomorskih učilišta, 24. po redu, održana je 11. 5. 2018. u Bakru. Na regati je sudjelovalo ukupno 6 učilišta i to: iz Italije I.S.I.S. Nautico – Galvani  iz Trsta, iz Slovenije GEPŠ Elektro in pomorska šola iz Portoroža, iz Srbije Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju iz Beograda, iz Crne Gore Srednja Pomorska škola iz Kotora i iz Hrvatske Srednja pomorska škola Bakar i Srednja škola Ambroz Haračić iz Malog Lošinja, s tim da je Bakar kao domaćin imao dvije ekipe.

U prvom dijelu natjecanja naši su učenici bili bolji od ekipe iz Slovenije (Portorož) izborivši polufinale zajedno s učilištima iz Kotora i domaćina ekipe Bakar 1. i ekipe Bakar 2. koja je imala izravan prolaz u polufinale  kao ekipa domaćin.

U polufinalnoj utrci naši su učenici izgubili od Crne Gore (Kotor) i to za pet sekundi razlike. U borbi za treće mjesto naši učenici pobijedili su  ekipu Bakar 2.

Posebno naglašavamo da bez napornog rada i volje svih veslača ne bi bilo uspješnog rezultata, pa se ovim putem zahvaljujemo svim veslačima na predanom radu, kako na treninzima tako i na samoj regati.

S veslačima su u pratnji bili njihovi nastavnici: Ivan Komadina i Tomica Komadina.

Za našu Školu su veslali:

Marin Lovrinčić (kormilar), Mateo Marković, Luka Bravarić, Karlo Francišković, Matko Jurković, Roko Krstačić, Nikolina Stupičić, Andrej Salković, Josip Šimičić, David Haluška, Kristijan Čalić i Milan Topić.

Čestitamo brončanim veslačima i njihovim voditeljima!