Naši maturanti na Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Maturanti opće gimnazije iz Cresa i Lošinja, hotelijersko – turistički tehničari i pomorski nautičari na Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Upoznavanje sebe, biranje fakulteta i odlazak na fakultet snosi veliku odgovornost. Potrebno je donijeti jednu od važnijih odluka u životu koja će nam odrediti budućnost, a to je, dakako, izbor odgovarajućeg fakulteta i studijskog programa.

Ozarenih lica, u ranojutarnjim satima, mi maturanti generacije 2017./2018. uputili smo se u pratnji svojih razrednica, profesorica Aldine Burić, Sandra Maljić, Ana Marije Sertić i Lovorke Tomović, na Smotru Sveučilišta u Zagrebu, u Studentski centar u Savskoj ulici. Takva smotra stvorena je upravo za nas maturante koji znamo biti neodlučni kada je u pitanju izbor budućih zanimanja. U tu svrhu osmišljena je ovakva vrsta prezentacije Sveučilišta u Zagrebu i visokih učilišta iz Zagreba i Republike Hrvatske. U dva velika šatora bilo nam je omogućeno saznati informacije o studiranju na raznim fakultetima i mogućnostima zapošljavanja nakon završetka studija. Informacije smo mogli dobiti „iz prve ruke“ od studenata i pojedinih profesora koji su bili spremni odgovoriti na svako postavljeno pitanje. Zadovoljniji i bolje informirani o svemu što nas očekuje tijekom studija, napustili smo Studentski centar te se zaputili u restoran Zlatni medo na organizirani ručak. Autobus nas je site ostavio u Arena centru gdje je uslijedio nezaobilazni šoping.

Umorni i prepuni dojmova na Otok smo stigli u kasnim večernjim satima, sigurniji i spremniji za veliki korak koji moramo učiniti za sebe i svoju budućnost.

                                               Tekst napisala: Anamarija Šepl, 4.H