Izlet u Istru

U petak, 10. studenog 2017. creski i lošinjski gimnazijalci prvog i drugog razreda, dobili su priliku za upoznavanje i druženje…izvan školskih klupa.

U ranim jutarnjim satima, umjesto u školu, uputili su se prema Istri u pratnji svojih razrednica, profesorice Zvjezdane Horvat, Rozane Perović i Sunčane Dundov.

Prvi cilj bio je Nacionalni park Brijuni u koji su se zaputili brodićem iz Fažane. Brijuni imaju 14 otoka, a Veliki Brijun je otvoren za javnost te je pun zanimljivosti… od egzotičnih životinja (zebre, paunovi, mufloni, slon…) preko muzeja u kojem su smještene preparirane životinje i zanimljive fotografije o Titovom životu na Brijunima do prekrasne prirode u kojoj se ističe maslina stara gotovo 1600 godina.

Nakon oduševljenja Brijunima, Rovinj je bio mjesto za pauzu. Iako se i u Rovinju osjećala jesenska pustoš, kao i u većini turističkih priobalnih mjesta, ipak se moglo pronaći mjesto za slasni obrok.

Rano je pao mrak, a sljedeća destinacija bila je Zvjezdarnica u Višnjanu (Tićanu) u kojoj je smješten XXXXL teleskop. Oblaci koji su se u večernjim satima nadvili nad Istrom postali su prepreka za promatranje zvijezda, ali zanimljiva priča našeg domaćina o teleskopu i njegovim mogućnostima, malo su ublažili tugu za neostvarenim pogledom kroz teleskop.

Došlo je vrijeme za povratak pa umjesto umornog povratka nakon ispunjenog dana, busom se orila pjesma. Želje su bile…PONOVILO SE!