Ljetna škola fizike

I ove godine se u Velom Lošinju od 20. do 26. lipnja 2016. održavala Ljetna škola mladih fizičara pod nazivom “Od malog do velog“. Ovo je bila osma Ljetna škola fizike u Malom Lošinju.

Školu  su pohađali  učenici iz Republike Hrvatske koji su postigli značajne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima iz fizike. I ove godine priključili su se i neki naši učenici: Marko Mikić, Jole Maljić i Leopold Mužić. Školu je  pohađalo  trideset i  jedan učenik, a u radu Škole bilo  je zastupljeno i dvanaest predavača, uglavnom doktora znanosti koji rade na Prirodnoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Organizatori ovogodišnje Ljetne škole su Hrvatsko fizikalno društvo i Srednja škola Ambroza Haračića, a suorganizatori su: Prirodoslovno matematički fakultet, Institut za fiziku i Institut Ruđer Bošković iz Zagreba.

Voditelj je bio docent doktor Nikola Poljak s Fizičkog odsjeka PMF-a, a, uz voditelja, Organizacijski odbor činili su: Divko Hadžiev, prof., Davor Bralić, prof. te dr.Tena Dubček s PMF-a.

U ostvarenje ovog projekta su se uključili i dijelovi lokalne zajednice: Grad Mali Lošinj, Hotel Punta, Lošinjski muzej  (Palača Fritzy),  Muzej Apoksiomena  te Autotrans.