Ekonomisti proslavili 50 godina mature

U subotu, 29. lipnja 2013. godine u Srednjoj školi Ambroza Haračića su se okupili učenici ekonomskog smjera koji su završili srednju školu u školskoj godini 1962./1963.

Na proslavi se okupilo približno pola tadašnjeg razreda, a prozvao ih je profesor Nikola Gazdić koji danas živi u Sloveniji, ali se rado odazove ovakvim svečanostima. Od Lošinjskih profesora te generacije proslavi se pridružio prof. Ante Šolić.

Zlatne maturante je u ime škole pozdravila prof. Aldina Burić koja je u dogovoru s organizatorima pripremila i malu prezentaciju s fotografijama iz njihovih srednjoškolskih dana.

Učenici te zlatne generacije su:

Marija Baričević Černaz, Dragan Borić, Sonja Colussi Milić, Silvano Holjevina, Stjepan Hrvoić, Ileana Jerman Šafranić, Marija Jerman Krišković, Nives Kučić Baumgarten, Anton Malnar, Marino Milohnić, Maristela Muškardin, Josip Poldan, Karmen Rerečić, Đema Rukonič Banić, Ivanka Rukonić Zorović, Martin Rupćić, Vladimir Škulj, Anton Štimac, Anica Tomić Đakovac, Josip Tomljanović, Dušan Vincetić i Jerina Žitko Mihoć.

Nakon službenog djela u školskoj zbornici, maturanti su nastavili druženje  uz svečanu večeru u restoranu Boccavera.