Dubrovnik film festival

Naši filmaši Leonardo Desanti, Emili Cvijić, Antea Mandić, David Banac i Nika Maros sudjelovali su u programu i projekcijama 11. Dubrovnik Film Festivala (DUFF) od 12. do 16. Listopada 2022. Putem festivalske platforme pristigao je veliki broj filmova iz cijelog svijeta, a selekcijski žiri je odabrao 50 najboljih koji su ušli u natjecateljski dio, a među njima je i igrani film naših učenika “In a Hurry.”

Pored natjecateljskog programa, DUFF je ponudio i četiri radionička programa, za koja su brzo popunjene sve prijave. Ponuđena je radionica igranog filma uz voditeljicu Ružicu Dodig, radionica sinkronizacije ‘Posudi svoj glas!’ pod mentorstvom Nikole Jankovića i Katarine Madirazze, osnova fotografije Nikole Dupera te makeovera – radionice filmske šminke i maske Ane Obradović Skračić.

Tako su naš učenici osim sudjelovanja na projekcijama i bogatom radioničkom programu uspjeli i sami voditi radionicu igranog filma uz pomoć sestre Ružice Dodig.

U nedjelju, 16. listopada, održala se svečanost zatvaranja 11. Dubrovnik Film Festivala.  Prema odluci ocjenjivačkog žirija u sastavu japanske animatorice Maya Yonesho, slovenskog redatelja i scenarista Petera Bratuša i kazališnog i filmskog glumca Kristijana Ugrina, festivalski brodovi su dodijeljeni u 10 kategorija, a najboljim filmom proglašen je “Na drugom katu” španjolskog autora Marca Arajuoa.

Publika je u  kinu Sloboda imala prigodu pogledati i rezultate četiriju filmskih radionica koje su se održavale tijekom festivala, a među njima i rezultat radioničkog rada naših filmaša.

 

Više o festivalu i nagradama možete pronaći na službenoj stranici