Državni skup ravnatelja i posjet ministra Fuchsa našoj školi

 

Protekla tri dana, 3. – 5. svibnja 2022., u našem gradu održan je državni skup ravnatelja osnovnih i srednjih škola na temu „Profesionalizacija: budućnost hrvatskog školstva“.

U prigodnom programu svečanog otvaranja skupa sudjelovali su i naši učenici. Hrvatsku himnu Lijepa naša otpjevala je Dunja Kleva, učenica 1.g razreda dok su u glazbenom dijelu nastupili Roko Višak (1.g), Anamarija Matić (3.g) i Ante Baričević Štavlić (1.nb) s pjesmom Otkad nemam te. Njih su za ovaj nastup pripremile naše profesorice Sandra Maljić i s. Ružica Dodig.

Na tom skupu sudjelovao je i naš ministar g. Radovan Fuchs. Dolazeći u Mali Lošinj posjetio je dan ranije i sve tri odgojno-obrazovne ustanove, Dječji vrtić Cvrčak, Osnovnu školu Maria Martinolića i Srednju školu Ambroza Haračića.

U ime naše škole dočekala ga je i ugostila naša ravnateljica Jelena Bralić koja ga je ukratko upoznala s radom škole. U pratnji Ministra bila je i gradonačelnica Grada Malog Lošinja gđa Ana Kučić te pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ-a gđa Edita Stilin.