Akcija čišćenja „More zna, otok pamti“

Već treću godinu za redom je Institut Plavi svijet u suradnji s ronilačkim centrom SUBSEASON, Turističkom zajednicom i Gradom Malim Lošinjem organizirao akciju čišćenja podmorja i obale pod nazivom „More zna, otok pamti“. U akciji čišćenja obale koja se održala u subotu, 9. 4. 2022. u vremenu od 9:30 do 12:00 sati sudjelovali su i učenici naše škole iz različitih odjeljenja i razreda. Područje rada bila je obala na Velopinu kod napuštenih vojnih zgrada. Za sve sudionike akcije bile su osigurane rukavice i ostala potrebna oprema. Nakon završetka akcije čišćenja obale za sudionike je bio organiziran ručak u 12:30 sati.

Učenike prvog razreda smjera Pomorski nautičar vodio je nastavnik Ivan Komadina, a učenike smjera Tehničar za brodostrojarstvo vodio je nastavnik Tomica Komadina. Učenike trećeg razreda smjera Opća gimnazija vodila je nastavnica Đurđica Mršić, a učenike četvrtog razreda smjera Hotelijersko-turistički tehničar je vodila nastavnica Barbara Šurlina Bilić. Tijekom akcije čišćenja okoliša priključilo se još nekoliko učenika iz drugog i trećeg razreda smjera Hotelijersko-turistički tehničar.

Zahvaljujemo se na pozivu Institutu Plavi svijet pod vodstvom Jelene Baste što nas je pozvala na akciju čišćenja „More zna, otok pamti“. Veselimo se budućoj suradnji.