Kako postići uspjeh u turizmu ?
Dana 18.10.2021.na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki održana je panel rasprava o kuharstvu, u kojoj su govorili eminentni gastro stručnjaci David Skoko, Deni Srdoč i Tino Sinožić, te panel rasprava o ugostiteljskom posluživanju, u kojoj su govorili stručnjaci Franko Lukež, Domagoj Trusić i Zoran Lukić. Učenicima ugostiteljskih i turističkih škola približili su temu izvrsnosti u turizmu.
Stručnjaci su na odvojenim raspravama govorili o vlastitom uspjehu i načinu kako do njega doći, ulaganju u izvrsnost za turizam budućnosti, što je bio i zajedničko naziv ovih panela u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti – Ugostiteljske škole Opatija u sklopu projekta RCK RECEPT.
Složili su se da je ključ izvrsnosti u učenju, usavršavanju, ljubavi prema profesiji te ispravnoj tehnici. Ovakve panel rasprave žele potaknuti mlade ljude da upišu stručne ugostiteljske i turističke škole i nastave se usavršavati u turističkim djelatnostima.
Učenike kuhare vodila je nastavnica Milanka Poldan, a učenike konobare i hotelijere pratila je nastavnica Patricija Tomich. U tim raspravama sudjelovalo je 12 učenika naše škole.