Obojili smo Dan tolerancije i osvojili priznanje

Već treću godinu za redom sudjelujemo na natječaju “Oboji svijet” u organizaciji Foruma za slobodu odgoja. Cilj projekta je prikupljanje učeničkih radova kojima se promiče tolerancija različitosti, prihvaćanje, borba protiv predrasuda i stereotipa i srodne teme. Već duži niz godina u našoj školi obilježavamo Dan tolerancije prigodnim uradcima i aktivnostima učenika.

Ovogodišnji uradak prijavili smo na natječaj i bili nagrađeni u kategoriji “Oboji svijet glazbom”. Za našu pjesmu “Budi kao ja” zaslužne su učenice 2.g razreda: Ana Stopar, Nela Derokov i Petra Ivanišević, uz pomoć Ellis Stopar, koje su ujedno autorice teksta, glazbe i izvedbe. Zahvaljujemo se Radio Jadranci na snimci zvuka za glazbu. Na temelju pjesme izrađen je video uradak pod nazivom “Oboji me” u kojem su sudjelovali učenici 2.g, 2.h, 3.h, 3.p, 4.g, i 4.h razreda, pod mentorstvom Elene Busanić, prof. Video uradak s kojim smo željeli poručiti o važnosti međusobnog i osobnog prihvaćanja te da smo svi jednako vrijedni. Naš video uradak pogledajte ovdje:

 

Dodjela nagrada održala se u Hrvatskom glazbenom zavodu gdje su učenice išle u pratnji profesorice Elene Busanić i pripravnice Ilarije Gazilj. Na natječaju “Oboji svijet” sudjelovalo je 1671 učenik, 269 mentora iz 169 odgojno-obrazovnih ustanova. Ukupno je predano više od 490 radova. Ostale nagrađene radove možete pogledati na staranicama Foruma za slobodu odgoja.