↑ Return to Završni rad

Prijedlog tema za izradu i obranu završnih radova u školskoj godini 2016./2017.

PRIJEDLOG TEMA ZA ZAVRŠNI RAD ZA ŠKOLSKU GODINU 2016./2017.

 

HOTELIJERSKO TURISTIČKI TEHNIČARI

 

  1. Organizacija dnevnih poslova u hotelskom domaćinstvu u hotelu
  2. Hotel – ustroj, hotelski odjeli i poslovi u hotelu
  3. Prijam i smještaj gosta u hotelu
  4. Odlazak gosta i naplata računa u hotelu
  5. Poslovi i tehnika rada na rezervacijama u putničkoj agenciji
  6. Poslovi i tehnika rada na rezervacijama u hotelu
  7. Poslovi i dokumentacija vezani uz prijam i smještaj gostiju u autokampu
  8. Poslovi oko prijama grupe gostiju koji dolaze u hotel posredstvom agencije u hotel
  9. Poslovi tijekom boravka gosta u hotelu
  10. Poslovi i dokumentacija vezani uz odlazak gostiju
  11. Vrste ugovora u putničkoj agenciji
  12. Vrste ugovora u autokampu
  13. Poslovnica PA – rezervacija i smještaj gostiju, prodaja putnih karata i izleti u putničkoj agenciji
  14. Suradnja putničke agencije s poslovnim partnerima
  15. Naplata hotelskih usluga gotovinskim i bezgotovinskim instrumentima plaćanja
  16. Naplata agencijskih usluga gotovinskim i bezgotovinskim sredstvima plaćanja
  17. Pansionski gost u hotelu
  18. Organizacija i prodaja turističkog aranžmana
  19. Prodaja turističkog aranžmana u poslovnici putničke agencije
  20. Prodaja u poslovnici putničkoj agenciji i sredstva plaćanja
  21. Obrt
  22. Dioničarsko društvo
  23. Razvoj turizma na otoku Lošinju
  24. Turistički proizvod destinacije Lošinj
  25. SWOT analiza turističke destinacije Lošinj
  26. Marketing turističke destinacije Lošinj
  27. Imidž turističke destinacije Lošinj
  28. Turistička zajednica Mali Lošinj
  29. Animacija na otoku Lošinj
  30. Turistička destinacija Lošinj kao turistička marka
  31. Ljudi – najvrjedniji resurs turističke ponude

32. Organizacijska kultura poduzeća

 

POMORSKI NAUTIČARI

 

  1. Meteorološka navigacija i sigurno vođenje broda
  2. Organizacija rada na komandnom mostu
  3. Upotreba i rukovanje AIS sustavom
  4. Sidra i sidrenje broda
  5. Plovidbene oznake
  6. UNCLOS – Konvencija UN o pravu mora
  7. držanje straže na brodu
  8. Led na moru
  9. Razvoj brodova bez posade
  10. Prijevoz voćnih sokova morem
  11. Izrada računalnog programa (slobodan odabir teme iz navigacije ili stabiliteta)
  12. Prijevoz opasnih tereta brodom (razni oblici)
  13. Ustroj i organizacija traganja i spašavanja na Jadranu
  14. Brodovi posebne namjene (slobodan odabir vrste broda)
  15. Morske mijene
  16. Onečišćenje mora s brodova (MARPOL)
  17. Plovidba po ortodromi i loksodromi
  18. Pozicija broda u terestričkoj navigaciji
  19. Sigurnost na moru (slobodan odabir teme)
  20. Pomorsko upravno pravo
  21. Navlights – aplikacija za navigacijska svjetla

22. Primjena nebeskih tijela u određivanju pozicije broda

 

TEHNIČARI ZA BRODOSTROJARSTVO

 

  1. Kompresori i rashladni uređaji na brodu
  2. Stapne sisaljke na brodu
  3. Centrifugalne sisaljke na brodu.
  4. Ventilatori na brodu.
  5. Balastni i kaljužni cjevovodi.
  6. Ventilacija, grijanje i klimatizacija na brodu.
  7. Separatori
  8. Palubni uređaji.
  9. Parna turbina
  10. Sustavi hlađenja glavnog motora i ulja za podmazivanje.
  11. Sustavi za podmazivanje glavnog motora i ulja za podmazivanje.
  12. Sustav upućivanja motora.

13. Radne košuljice cilindra.

  1. Automatski nadzor i alarm strojarnice broda
  2. Pomoćni brodski kotlovi.

16. Glavni kotlovi, čišćenje i konzerviranje kotlova

 

PRODAVAČI

 

  1. Zaključivanje nabave
  2. Gubici i sprečavanje gubitaka
  3. Evidencija o poslovanju prodavaonice
  4. Inventura prodavaonice
  5. Priprema robe za prodaju i izlaganje

 

 

KUHARI

 

  1. Hladna predjela
  2. Topla predjela
  3. Hrvatske nacionalne juhe
  4. Osnovni topli umaci
  5. Jela dalmatinske kuhinje
  6. Jela istarske kuhinje
  7. Jela slavonske kuhinje
  8. Jela od riba, rakova, školjki i mekušaca
  9. Prilozi, variva i garniture
  10. Desertna jela

 

 

KONOBARI

 

  1. Posluživanje koktel partija nuđenjem
  2. Organizacija i posluživanje hladno toplog bifea povodom vjenčanja
  3. Organizacija i posluživanje svečane svadbene večere za 110 osoba
  4. Organizacija i posluživanje obiteljskog ručka povodom krstitki
  5. Organizacija i posluživanje svečane novogodišnje večere
  6. Organizacija i posluživanje poslovnog ručka za 12 osoba u ribljem restoranu

 

 

Predsjednica Prosudbenog odbora:

Jelena Bralić, prof.